Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0
Црвено вино

Филтри

Филтри

Сортирај по
Amfora Vranec - Dalvina 6,50 € од 6
6,90 €
159
+
1l = 8,67 €1l = 9,20 €
Alexandria Classic Red - Tikves 7,10 € од 6
7,50 €
240
1 парчиња на залиха
+
1l = 9,47 €1l = 10,00 €
Tga za Jug - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
210
394 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Продадено
alexandar-von-bovin
Alexandar - Bovin 9,10 € од 6
9,40 €
214
Потрошено
1l = 12,13 €1l = 12,53 €
Cabernet Sauvignon - Bovin 9,10 € од 6
9,40 €
212
28 парчиња на лагер
+
1l = 12,13 €1l = 12,53 €
Merlot - Bovin 9,10 € од 6
9,40 €
213
29 парчиња на лагер
+
1l = 12,13 €1l = 12,53 €
Venus - Bovin 9,10 € од 6
9,40 €
215
30 парчиња на лагер
+
1l = 12,13 €1l = 12,53 €
Pinot Noir - Bovin 9,10 € од 6
9,40 €
221
20 парчиња на лагер
+
1l = 12,13 €1l = 12,53 €
Alexandria Cuvèe Red - Tikves 9,70 € од 6
10,20 €
228
151 парчиња на лагер
+
1l = 12,93 €1l = 13,60 €
Merlot Special Selection - Tikves 10,90 € од 6
11,50 €
230
38 парчиња на лагер
+
1l = 14,53 €1l = 15,33 €
Vranec Special Selection - Tikves 10,90 € од 6
11,50 €
231
24 парчиња на лагер
+
1l = 14,53 €1l = 15,33 €
Hermes Vranec barrique - Dalvina 12,50 € од 6
12,90 €
170
+
1l = 16,67 €1l = 17,20 €
Hermes Cabernet Sauvignon barrique - Dalvina 12,50 € од 6
12,90 €
147
53 парчиња на лагер
+
1l = 16,67 €1l = 17,20 €
Hermes Merlot barrique - Dalvina 12,50 € од 6
12,90 €
148
+
1l = 16,67 €1l = 17,20 €
Cabernet Sauvignon Superior - Bovin 14,90 € од 6
15,40 €
134
12 парчиња на лагер
+
1l = 19,87 €1l = 20,53 €
Merlot Superior - Bovin 14,90 € од 6
15,40 €
135
11 парчиња на лагер
+
1l = 19,87 €1l = 20,53 €
Synthesis Cuvèe Barrique - Dalvina 15,90 € од 6
16,90 €
155
177 парчиња на лагер
+
1l = 21,20 €1l = 22,53 €
-23%
dioniz-vranec-von-dalvina
Dioniz Vranec barrique - Dalvina 21,90 €16,90 € 145
28 парчиња на лагер
+
1l = 22,53 €
-23%
dinoiz-syrah-dalvina-von-dalvina
Dioniz Syrah barrique - Dalvina 21,90 €16,90 € 144
7 парчиња на лагер
+
1l = 22,53 €
-23%
dalvina-dioniz-cabernet-sauvignon
Dioniz Cabernet Sauvignon barrique - Dalvina 21,90 €16,90 € 171
32 парчиња на лагер
+
1l = 22,53 €
Dissan barrique - Bovin 22,90 € од 6
23,90 €
219
3 парчиња на лагер
+
1l = 30,53 €1l = 31,87 €
Cabernet Sauvignon Barrique - Bovin 22,90 € од 6
23,90 €
233
9 парчиња на лагер
+
1l = 30,53 €1l = 31,87 €
Dissan barrique - Bovin 2019 22,90 € од 6
23,90 €
219_copy1593647802
15 парчиња на лагер
+
1l = 30,53 €1l = 31,87 €
-30%
nikad-nije-kasno-signature
Signature - Nikad nije kasno 25,50 €17,85 € од 6
26,90 €18,83 €
740
181 парчиња на лагер
+
1l = 23,80 €1l = 25,11 €
Резултати 1 - 24 од 30
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co