Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Филтри

Филтри

Сортирај по

product category

Tga za Jug - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
210
530 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Alexandria Classic Rosè - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
415
32 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Alexandria Classic Riesling - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
310
30 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Traminec Classic - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
317
38 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Smederevka - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
318
12 парчиња на лагер
+
1l = 7,50 €1l = 7,90 €
Alexandria Classic Red - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
240
26 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Amfora Rosè - Dalvina 7,90 € 160
3 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Amfora Cuvèe White - Dalvina 7,90 € 161
4 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Продадено
wine-condoms-oeffnen-c-beigestellt-1
Wein Condom - luftdichter Weinverschluss Pack a 12 8,00 € 951
Потрошено
Weinluft - Weinkonservator 8,00 € 950
42 парчиња на лагер
+
Temjanika Classic - Tikves 8,50 € од 6
8,90 €
315
66 парчиња на лагер
+
1l = 11,33 €1l = 11,87 €
Alexandar - Bovin 8,90 € 214
13 парчиња на лагер
+
1l = 11,87 €
Cabernet Sauvignon - Bovin 7,50 € од 6
8,90 €
212
29 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 11,87 €
Merlot - Bovin 8,50 € од 6
8,90 €
213
35 парчиња на лагер
+
1l = 11,33 €1l = 11,87 €
Pinot Noir - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
221
8 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Ana Marija Rosè - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
411
24 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Chardonnay - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
313
17 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Simphony - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
314
5 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Alexandria Cuvèe Rosè - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
428
31 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
Merlot Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
230
47 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Temjanika Special Selection - Tikves (luda mara) 11,50 € од 6
12,90 €
319
254 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Alexandria Cuvèe Red - Tikves 11,50 € од 6
11,90 €
228
74 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 15,87 €
Alexandria Cuvèe White - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
311
74 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
Cabernet Sauvignon Superior - Bovin 12,50 € од 6
13,90 €
134
13 парчиња на лагер
+
1l = 16,67 €1l = 18,53 €
Резултати 1 - 24 од 59
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co