Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0
My Selection

Овде ќе најдете одличен избор на нашите врвни вина, наградени со Weinshop Wängi Selection Siegel (WSWS).

Секој од нашите производи е подложен на најстроги тестови за квалитет и е дегустиран од нашите експерти за вино. Вината со печат WSWS одат чекор понатаму и ги претставуваат следните карактеристики:

  1. Одлични својства како боја, изглед, мирис, вкус и типичност
  2. Оптимален сооднос цена-перформанси
  3. Повратни информации од клиентите
  4. Анкети во рамките на нашите претплатници на билтенот и следбениците на социјалните медиуми
  5. Продажен број

Слободно разгледајте го делот и бидете инспирирани!

Филтри

Филтри

Сортирај по
Alexandria Classic Riesling - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
310
136 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Amfora Rosè - Dalvina 7,90 € 160
3 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Alexandar - Bovin 8,90 € 214
16 парчиња на лагер
+
1l = 11,87 €
Ana Marija Rosè - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
411
25 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Chardonnay - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
313
17 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Simphony - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
314
5 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Alexandria Cuvèe Rosè - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
428
56 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
Godsin Muscat Temjanika - Dalvina 9,90 € од 6
10,90 €
157
125 парчиња на лагер
+
1l = 13,20 €1l = 14,53 €
Merlot Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
230
47 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Temjanika Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
319
359 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Alexandria Cuvèe White - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
311
98 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
Cabernet Sauvignon Superior - Bovin 12,50 € од 6
13,90 €
134
13 парчиња на лагер
+
1l = 16,67 €1l = 18,53 €
Merlot Superior - Bovin 12,50 € од 6
13,90 €
135
15 парчиња на лагер
+
1l = 16,67 €1l = 18,53 €
Hermes Vranec barrique - Dalvina 12,90 € 170
3 парчиња на лагер
+
1l = 17,20 €
Hermes Cabernet Sauvignon barrique - Dalvina 12,90 € 147
3 парчиња на лагер
+
1l = 17,20 €
-30%
nikad-nije-kasno-simfonija
Simfonia - Nikad nije kasno 15,50 €10,85 € од 6
16,90 €11,83 €
742
3 парчиња на лагер
+
1l = 14,47 €1l = 15,77 €
Нарачка однапред
dalvina-synthesis
Synthesis Cuvèe Barrique - Dalvina 19,50 € 155
2 парчиња на лагер
+
1l = 26,00 €
Tikves - Loza Traubenschnaps 19,90 € 610
1 парчиња на залиха
+
1l = 19,90 €
Sveti Trifun - Premium Rakija 19,90 € 615
117 парчиња на лагер
+
1l = 39,80 €
Dissan barrique - Bovin 22,50 € од 6
24,90 €
219
19 парчиња на лагер
+
1l = 30,00 €1l = 33,20 €
Dioniz Merlot barrique - Dalvina 23,50 € од 6
24,90 €
146
7 парчиња на лагер
+
1l = 31,33 €1l = 33,20 €
-30%
nikad-nije-kasno-signature
Signature - Nikad nije kasno 25,50 €17,85 € од 6
26,90 €18,83 €
740
274 парчиња на лагер
+
1l = 23,80 €1l = 25,11 €
92
bela-voda-white-von-tikves
Domaine Bela Voda White - Tikves 26,90 € од 6
27,90 €
316
56 парчиња на лагер
+
1l = 35,87 €1l = 37,20 €
93
barovo-white-von-tikves
Domaine Barovo White - Tikves 26,90 € од 6
27,90 €
320
35 парчиња на лагер
+
1l = 35,87 €1l = 37,20 €
Резултати 1 - 24 од 31
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co