Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0
Розово вино

Филтри

Филтри

Сортирај по
Amfora Rosè - Dalvina 7,50 € 160
+
1l = 10,00 €
Alexandria Classic Rosè - Tikves 7,90 € 415
100 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Продадено
ana-maria-rose-von-bovin_135679837
Ana Marija Rosè - Bovin 10,80 € 411
Потрошено
1l = 14,40 €
Alexandria Cuvèe Rosè - Tikves 11,50 € 428
99 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €
Elegija Syrah Rosè - Dalvina 11,90 € 156
132 парчиња на лагер
+
1l = 15,87 €
Godsin Muscattrollinger rosé - Dalvina 11,90 € 9005
432 парчиња на лагер
+
1l = 15,87 €
Godsin Muscattrollinger rot - Dalvina 11,90 € 90046
23 парчиња на лагер
+
1l = 15,87 €
Резултати 1 - 7 од 7
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co