Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Alexandria Cuvèe Red - Tikves 228

Qualitätsrotwein, eine Mischung (Cuvée) der Sorten Vranec und Merlot, mit intensiver rubinroter Farbe. Es zeigt komplexe Aromen von roten und schwarzen Früchten - Kirschen, Pflaumen, Himbeeren und Schwarze Johannisbeere, mit Noten von getrocknetem Tabak, Rauch, schwarzem Pfeffer und Zimt, die mi ...Повеќе...

Alexandria Cuvèe Red - Tikves

Категорија: Вино на месецот Код на статијата: 228

Квалитетно црвено вино, мешавина (cuvée) од сортите вранец и мерло, со интензивна рубин-црвена боја. Тоа покажува комплексни ароми на црвено и црно овошје - цреши, сливи, малини и црна рибизла, со ноти на исушен тутун, чад, црн пипер и цимет испреплетени со полно и заоблено тело и силен зачинет финиш.

0.75 l
2021
14.5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 15,33 €
11,50 €
60 парчиња на лагер
+
4.44595 5 74 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
14°C16°C
Комбинација со храна
Телешко месо
Ebебап
Свинско месо
Цврсти сирења како чедар и пармезан
Food tele, Food kebab, Food svinjetina, Food permezan
14
16

Qualitätsrotwein, eine Mischung (Cuvée) der Sorten Vranec und Merlot, mit intensiver rubinroter Farbe. Es zeigt komplexe Aromen von roten und schwarzen Früchten - Kirschen, Pflaumen, Himbeeren und Schwarze Johannisbeere, mit Noten von getrocknetem Tabak, Rauch, schwarzem Pfeffer und Zimt, die mit einem vollen und runden Körper und einem kräftigen würzigen Abgang verwoben sind.

Vino rosso di qualità, una miscela (cuvée) delle varietà Vranec e Merlot, dal colore rosso rubino intenso. Mostra aromi complessi di frutti rossi e neri - ciliegie, prugne, lamponi e ribes nero, con note di tabacco essiccato, fumo, pepe nero e cannella intrecciate con un corpo pieno e rotondo e un forte finale speziato.

Vin rouge de qualité, un mélange (cuvée) des cépages Vranec et Merlot, avec une couleur rouge rubis intense. Il montre des arômes complexes de fruits rouges et noirs - cerises, prunes, framboises et cassis, avec des notes de tabac séché, de fumée, de poivre noir et de cannelle entrelacées avec un corps plein et rond et une finale épicée forte.

Квалитетно црвено вино, мешавина (cuvée) од сортите вранец и мерло, со интензивна рубин-црвена боја. Тоа покажува комплексни ароми на црвено и црно овошје - цреши, сливи, малини и црна рибизла, со ноти на исушен тутун, чад, црн пипер и цимет испреплетени со полно и заоблено тело и силен зачинет финиш.

2021
0.75
14.5
156235952
Mundus Vini Gold
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co