Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Никад није касно Винарија

Никогаш не е доцна…
за одлично вино од Србија!
За сите љубители на успешното шоу

Како официјален продажен партнер на брендот „Никад није касно“, со задоволство ви претставуваме одличен избор на српски квалитетни вина од многу посебен вид.

Вината на истоименото ТВ шоу (популарно на целиот Балкан) се производ на музичкиот продуцент и љубител на виното Жика Јакшиќ и неговиот син Андрија Јакшиќ.

Симболично за врската помеѓу таткото и синот, ова вино ги комбинира емоциите и стручноста на редок начин.

 

Симфонија на сетилата
Вино со највисок квалитет кое ќе донесе насмевка на вашето лице и радост во вашето срце
Signature 2016 Limited
Најнаградувано меѓународно црвено вино во историјата на Србија.
Профил: Целосен вкус заокружен со месести танини и благи овошни киселини.
Мешавина: Мерло 45%, Каберне 30%, Прокупак 20%, Марселан 5%
Melodija 2019
Висококвалитетно бело вино со интензивни ароми на егзотично овошје.
Профил: Шардоне со полно тело кое совршено се усогласува со овошната финеса на српската сорта Тамјаника.
Бленд: Тамјаника 60%, Шардоне 40%
Simfonija 2017
Висококвалитетна мешавина од црвено вино од четири типа црвено вино.
Профил: Многу длабоко црвена боја со виолетова нијанса; Фокусирајте се на темно овошје и зачини.
Мешавина од: Merlot 40%, Marselan 35%, Prokupac 15%, Cabernet Sauvingnon 10%

 

 

Повеќе наградувани вина
Винската експертиза се среќава со страста

Отсега и исклучиво во нашата онлајн продавница имате можност да уживате во одличните вина - подготвени од Андрија Јакшиќ (магистер по енологија) во соработка со Марко Малинќанин (доктор по енологија).

Андрија Јакшиќ, синот на Жика, магистрирал по енологија на реномираниот германски факултет за винска технологија во Вајнберг. Во 2016 година избра грозје кое созревало во барики две години.

Во комбинација со неговиот таен рецепт, создадено е феноменалното вино наречено „Никад није касно - потпис“, кое сè уште е меѓународно најнаградуваното црвено вино во историјата на Србија.

 

 

 

 

Никад није касно
Лозарство во Србија

Лозјата Жупа се наоѓаат во западниот дел на Србија, во сливот на реката Западна Морава и нејзините притоки. Лозовите насади на Жупа зафаќаат приближно 3.000 хектари, од кои 50 хектари се засадени во последните две години.

Виното е еден од најкомплексните природни производи во светот и соодветно е тешко да се развие производ кој има уникатен вкус како овој.

„Никад није касно“ созрева во барик буриња 18 месеци, што ги ослободува танините, боите и аромите на виното во комбинација со дабовото дрво и создава неспоредлив вкус.

Со многу трпение и љубов, со синергија на традицијата и модерните технологии, производителите на вино создадоа уникатен стил кој ќе ги воодушеви и најстрасните љубители на виното.

Според зборовите на производителот: Андрија Јакшиќ

„Нашиот потпис на етикетата не е само гаранција за квалитетот и желбата да ви се допадне ова вино, туку гарантираме и дека ова вино е третирано со најголема грижа и љубов, од лозјето до флаширањето.

 

Достапно само овде
Вино со највисок квалитет кое ќе донесе насмевка на вашето лице и радост во вашето срце
Signature 2016 Limited
Најнаградувано меѓународно црвено вино во историјата на Србија.
Профил: Целосен вкус заокружен со месести танини и благи овошни киселини.
Мешавина: Мерло 45%, Каберне 30%, Прокупак 20%, Марселан 5%
Melodija 2019
Висококвалитетно бело вино со интензивни ароми на егзотично овошје.
Профил: Шардоне со полно тело кое совршено се усогласува со овошната финеса на српската сорта Тамјаника.
Бленд: Тамјаника 60%, Шардоне 40%
Simfonija 2017
Висококвалитетна мешавина од црвено вино од четири типа црвено вино.
Профил: Многу длабоко црвена боја со виолетова нијанса; Фокусирајте се на темно овошје и зачини.
Мешавина од: Merlot 40%, Marselan 35%, Prokupac 15%, Cabernet Sauvingnon 10%

 

Најдете го вистинското вино
Совети за вински производи

Не го најдовте она што го барате?

Дозволете да ве советуваме и заедно ќе го најдеме вистинското вино за вас!

Нашите совети преку телефон, е-пошта или WhatsApp се секако потполно бесплатни и необврзувачки.

Контактирајте не:
Tel: +49 (0) 177-6552-490
E-mail: info@fino-vino.eu

 

1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co