Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Imperator - Bovin 218

Imperator ist ein einzigartiger Wein, der aus der Rebsorte Vranec hergestellt wird, aus später geernteten Trauben aus den eigenen Weinbergen von Bovin. Wein mit tiefem Dunkelrot-Schwarz und intensivem Aroma nach Wildfrüchten wie Blaubeeren, Schwarzdorn, Brombeeren und Sauerkirschen. Der Geschmac ...Повеќе...

Imperator - Bovin

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 218

Император е уникатно вино направено од сортата грозје Вранец, подоцна собрано од лозовите насади на Бовин. Вино со длабоко темно црвено-црно и интензивна арома на диви плодови како што се боровинки, црномур, капини и вишни. Вкусот ја следи аромата и е силен и свеж.

0.75 l
2019
15,5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 43,33 €
32,50 €
31 парчиња на лагер
+
4 5 11 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:x
Температура на сервирање
15°C17°C
Комбинација со храна
Јагнешко
Свинско месо
Мрсна риба
Food jagnje, Food svinjetina, Food ribaulje
15
17

Imperator ist ein einzigartiger Wein, der aus der Rebsorte Vranec hergestellt wird, aus später geernteten Trauben aus den eigenen Weinbergen von Bovin. Wein mit tiefem Dunkelrot-Schwarz und intensivem Aroma nach Wildfrüchten wie Blaubeeren, Schwarzdorn, Brombeeren und Sauerkirschen. Der Geschmack folgt dem Aroma und ist kräftig und frisch.

Imperator è un vino unico ottenuto dal vitigno Vranec, successivamente raccolto dai vigneti di Bovin. Vino dal colore rosso scuro-nero intenso e dal profumo intenso di frutti di bosco come mirtilli, prugnolo, more e amarene. Il gusto segue l'aroma ed è deciso e fresco.

Imperator est un vin unique élaboré à partir du cépage Vranec, récolté plus tard dans les propres vignobles de Bovin. Vin avec un rouge-noir foncé profond et un arôme intense de fruits sauvages comme les myrtilles, le prunellier, les mûres et les cerises aigres. Le goût suit l'arôme et est fort et frais.

Император е уникатно вино направено од сортата грозје Вранец, подоцна собрано од лозовите насади на Бовин. Вино со длабоко темно црвено-црно и интензивна арома на диви плодови како што се боровинки, црномур, капини и вишни. Вкусот ја следи аромата и е силен и свеж.

2019
0.75
15,5
158538687
Тежина: 100 kg
Произведувач: Bovin WineryBovin Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Bovin

Основана во 1998 година, како прва семејна винарија во Македонија, Винаријата Бовин во Неготино постојано расте и достигнува вкупно годишно производство од 1,2 милиони литри вино. Под водство на професионалниот менаџерски тим на Винаријата оваа амбициозна цел беше постигната во 2008 година.

Стратегијата на Бовин водена од квалитетот за таргетирање на високите потрошувачи на домашниот пазар ја плати дивидендата од зголемувањето на извозот за десет пати. Вината Бовин сега се наоѓаат во Европа, Северна Америка, Арика и Азија.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co