Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Нашата продавница за вино

ПОРАДИ ТЕКОВНАТА СОСТОЈБА СО ВИРУСОТ КОВИД-19, ПИК-УП-аТИ Е САМО МОOSНО ОД ПРЕДАРАЧКА И САМО ОД РЕГИСТРАЦИЈА НА ТЕЛЕФОН. МАСКА ЗА ЗАШТИТА НА УСТА И НОС мора да се носат на избор.

Број на претходна регистрација
+41 52 378 12 34

Ве поздравуваме на над 200 м2 и изложба со над 65 различни вина во нашата продавница за вина Wängi!

Посетете не и потопете се во атмосфера за воодушевување на .убителите на вино.

Набавете вино како што сакате и, ако сакате, да го послужите со чинија со сирење или месо во продавницата за вина Wängi!

Секој наш клиент ужива во привилегијата да ужива во кафе, пиво или чаша вино се додека е подготвена нивната набавка. Бесплатно, се разбира!

Ве очекуваме да ви посакаме добредојде од вторник до петок од 14:00 часот. до 20:00 часот и сабота од 10:00 до 22:00 часот. во нашата ексклузивна продавница за вино.

Се гледаме наскоро!

 

Aadorferstrasse 34A, CH-9545 Wängi 

 

 

weinshop wangitikves wein swissbovin wein swissrotwein weinshop wangiweiswein weinshop wangi rosewein weinshop wangi biowein weinshop wangi weinshop zurich mazedonien wein swissbier weinshop wangitikves bovin switzerland.jpgweinrestaurant wangiweinrestaurant wangiweinrestaurant wangiweinrestaurant wangiweinrestaurant wangi

 

× 
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co