Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Domaine Lepovo Grand Cuvèe - Tikves 235

18 Monate in Eichenfässern gereift. Diese perfekt ausbalancierte Mischung aus Vranec, Cabernet Sauvignon und Merlot zeigt ausgeprägte Aromen von getrockneten Pflaumen und schwarzen Kirschen, kombiniert mit süßen Gewürzen und subtilen Noten von Kaffee und Tabak. Das süße Gefühl in der Nase spieg ...Повеќе...

Domaine Lepovo Grand Cuvèe - Tikves

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 235

Остарено 18 месеци во дабови буриња.

Оваа совршено избалансирана мешавина од Вранец, Каберне Совињон и Мерлот покажува изразени ароми на суви сливи и црни цреши, во комбинација со слатки зачини и суптилни ноти на кафе и тутун. Слаткото чувство во носот се рефлектира и во вкусот, во кој доминираат вишните и црвените рибизли со долготраен вкус. Има многу потенцијал за стареење.

0.75 l
2019
15,5% vol.
18 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 43,87 €
32,90 €
14 парчиња на лагер
+
4.70667 5 75 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Коментар (1)
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:Venera Prahl - Weinshop Wängi Europe, Voesch 161, 47906 Kempen
Температура на сервирање
16°C18°C
Комбинација со храна
Диви
Печено јагне
Food divljac, Food jagnjepeceno
16
18

18 Monate in Eichenfässern gereift.

Diese perfekt ausbalancierte Mischung aus Vranec, Cabernet Sauvignon und Merlot zeigt ausgeprägte Aromen von getrockneten Pflaumen und schwarzen Kirschen, kombiniert mit süßen Gewürzen und subtilen Noten von Kaffee und Tabak. Das süße Gefühl in der Nase spiegelt sich auch im Geschmack wider, der von Sauerkirschen und roten Johannisbeeren mit einem anhaltenden Nachgeschmack dominiert wird. Hat viel Alterungspotential.

Invecchiato per 18 mesi in botti di rovere.


Questa miscela perfettamente bilanciata di Vranec, Cabernet Sauvignon e Merlot mostra aromi pronunciati di prugne secche e amarene, combinati con spezie dolci e sottili note di caffè e tabacco. La sensazione dolce al naso si riflette anche nel gusto, dominato da amarene e ribes rosso con retrogusto persistente. Ha un grande potenziale di invecchiamento.

Vieilli pendant 18 mois en fûts de chêne.


Cet assemblage parfaitement équilibré de Vranec, Cabernet Sauvignon et Merlot présente des arômes prononcés de prunes séchées et de cerises noires, associés à des épices douces et des notes subtiles de café et de tabac. La sensation sucrée au nez se reflète également dans le goût, qui est dominé par les cerises acides et les groseilles rouges avec un arrière-goût persistant. A beaucoup de potentiel de vieillissement.

Остарено 18 месеци во дабови буриња.


Оваа совршено избалансирана мешавина од Вранец, Каберне Совињон и Мерлот покажува изразени ароми на суви сливи и црни цреши, во комбинација со слатки зачини и суптилни ноти на кафе и тутун. Слаткото чувство во носот се рефлектира и во вкусот, во кој доминираат вишните и црвените рибизли со долготраен вкус. Има многу потенцијал за стареење.

2019
0.75
15,5
18
100095730
Mundus Vini Gold
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Domaine LepovoDomaine Lepovo

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Листа од коментари:
Das ist vermutlich der beste Wein, den ich je getrunken habe! Wir haben uns diese Flasche für ein besonderes Familienfest gegönnt und alle waren begeistert! Schöne dunkle Farbe, sehr intensiver, aber nicht zu intensiver Geschmack mit sehr vollem Aroma. Das war definitiv nicht das letzte Mal, dass wir einen Top-Wein von Tikves getrunken haben!
Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co