Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Amfora Vranec - Dalvina 159

Ein ausgewogener, delikater und aromatischer Wein, der alle Sinne beruhigt. Es begrüßt die Gesellschaft von Bankettmahlzeiten, insbesondere in kalten Winterzeiten. Halb trocken. Serviertemperatur 15°C17°C Kombination mit Essen xPizza xNüsse ...Повеќе...

Amfora Vranec - Dalvina

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 159

Балансирано, нежно и ароматично вино што ги смирува сите сетила. Го поздравува друштвото на оброци за банкет, особено во студени зимски периоди. Полусуво.

0.75 l
2016
13% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 10,00 €
7,50 €
+
3.33333 5 6 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
15°C17°C
Комбинација со храна
Пица
Ореви
Food pizza, Food orasasti
15
17

Ein ausgewogener, delikater und aromatischer Wein, der alle Sinne beruhigt. Es begrüßt die Gesellschaft von Bankettmahlzeiten, insbesondere in kalten Winterzeiten. Halb trocken.

Un vino equilibrato, delicato e aromatico che calma tutti i sensi. Accoglie la compagnia dei banchetti, soprattutto nei freddi periodi invernali. Mezzo secco.

Un vin équilibré, délicat et aromatique qui apaise tous les sens. Il accueille la compagnie des repas de banquet, surtout en période hivernale froide. À moitié sec.

Балансирано, нежно и ароматично вино што ги смирува сите сетила. Го поздравува друштвото на оброци за банкет, особено во студени зимски периоди. Полусуво.

2016
0.75
13
3428622
Тежина: 100 kg
Произведувач: Dalvina WineryDalvina Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Dalvina

Винаријата Далвина е семејна винарија со капацитет од околу 5 милиони литри. Покрај целосното стекнување на знаењето за производство на вино во наследството на оваа стара земја, Далвина е и една од најдинамичните винарски визби со најсовремена технологија и опрема.

Даливна главниот фокус е во висококвалитетните вина од шишиња. Со искуство во извоз на вина повеќе од 10 години, тие се добро прифатени за квалитетот што го нудат на пазарите не само во Европа, туку и во азиските земји како Кина и Јапонија. Нивната цел е да ги доловат уникатните својства на грозјето, почвата и микроклимата во областа.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co