Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Dissan barrique - Bovin 2019 219a

Bovin Dissan Barrique ist ein trockener Qualitätswein, der 6 Monate in neuen mazedonischen Eichenfässern gelagert wurde. Dunkelrot-schwarze Farbe mit typischem Duft nach Kirschen, Sauerkirschen und roten Beeren, erkennbar an der Vranec-Sorte. Es hat einen vollen und eleganten Geschmack mit lange ...Повеќе...

Dissan barrique - Bovin 2019

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 219a

Бовин Дисан Барик е суво квалитетно вино што се старее во новите македонски дабови буриња веќе 6 месеци. Темно црвено-црна боја со типичен мирис на цреши, вишни и црвени бобинки, препознатлива по сортата Вранец. Има полн и елегантен вкус со долг вкус.

Импресивна содржина на полифеноли, антиоксиданти и природни кардиоваскуларни регулатори. Комплекс, со поголема содржина на сув екстракт. Може да се чува подолг временски период под соодветни услови.

0.75 l
2019
14% vol.
6 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 31,87 €
23,90 €
32 парчиња на лагер
+
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:x
Температура на сервирање
12°C14°C
Комбинација со храна
Јагнешко
Мрсна риба
Пржено свинско месо
Зачинето сирење
Диви
Food jagnje, Food ribaulje, Food svinjaprzena, Food sirpikant, Food divljac
12
14

Bovin Dissan Barrique ist ein trockener Qualitätswein, der 6 Monate in neuen mazedonischen Eichenfässern gelagert wurde. Dunkelrot-schwarze Farbe mit typischem Duft nach Kirschen, Sauerkirschen und roten Beeren, erkennbar an der Vranec-Sorte. Es hat einen vollen und eleganten Geschmack mit langem Nachgeschmack.

Beeindruckender Gehalt an Polyphenolen, Antioxidantien und natürlichen kardiovaskulären Regulatoren. Komplex, mit einem höheren Gehalt an Trockenextrakt. Kann unter angemessenen Bedingungen über einen längeren Zeitraum gelagert werden.

Bovin Dissan Barrique è un vino secco di qualità che è stato invecchiato in botti nuove di rovere della Macedonia per 6 mesi. Colore rosso scuro-nero con un profumo tipico di ciliegie, amarene e frutti di bosco, riconoscibile dalla varietà Vranec. Ha un gusto pieno ed elegante con un lungo retrogusto.


Impressionante contenuto di polifenoli, antiossidanti e regolatori cardiovascolari naturali. Complesso, con un maggior contenuto di estratto secco. Può essere conservato per un lungo periodo di tempo in condizioni adeguate.

Bovin Dissan Barrique est un vin sec de qualité qui a été élevé en barriques neuves de chêne macédonien pendant 6 mois. Couleur rouge-noir foncé avec un parfum typique de cerises, de griottes et de fruits rouges, reconnaissable à la variété Vranec. Il a un goût plein et élégant avec un long arrière-goût.


Teneur impressionnante en polyphénols, antioxydants et régulateurs cardiovasculaires naturels. Complexe, avec une teneur plus élevée en extrait sec. Peut être stocké pendant une longue période dans des conditions appropriées.

Бовин Дисан Барик е суво квалитетно вино што се старее во новите македонски дабови буриња веќе 6 месеци. Темно црвено-црна боја со типичен мирис на цреши, вишни и црвени бобинки, препознатлива по сортата Вранец. Има полн и елегантен вкус со долг вкус.


Импресивна содржина на полифеноли, антиоксиданти и природни кардиоваскуларни регулатори. Комплекс, со поголема содржина на сув екстракт. Може да се чува подолг временски период под соодветни услови.

2019
0.75
14
6
143665633
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Bovin WineryBovin Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Bovin

Основана во 1998 година, како прва семејна винарија во Македонија, Винаријата Бовин во Неготино постојано расте и достигнува вкупно годишно производство од 1,2 милиони литри вино. Под водство на професионалниот менаџерски тим на Винаријата оваа амбициозна цел беше постигната во 2008 година.

Стратегијата на Бовин водена од квалитетот за таргетирање на високите потрошувачи на домашниот пазар ја плати дивидендата од зголемувањето на извозот за десет пати. Вината Бовин сега се наоѓаат во Европа, Северна Америка, Арика и Азија.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co