Филтри

0
 • Вино на Македонија
  Виното е еден од симболите на Македонија. Тајната на вкусот на македонските вина лежи во сонцето, што додава на вкусот на секое семе од грозје.
 • Вино на Македонија
  Виното е еден од симболите на Македонија. Тајната на вкусот на македонските вина лежи во сонцето, што додава на вкусот на секое семе од грозје.
 • Продавница за вино Wängi
  Посетете не во продавницата за вино Ванги. Ексклузивно искуство. Ексклузивен амбиент. Над 50 вина на над 200м2.
 • Продавница за вино Wängi
  Посетете не во продавницата за вино Ванги. Ексклузивно искуство. Ексклузивен амбиент. Над 50 вина на над 200м2.
 • Ексклузивни вина
  Во нашата продавница за вино има над 50 различни видови вино. Ние исто така ги снабдуваме Швајцарија, Австрија, Германија и Луксембург.
 • Ексклузивни вина
  Во нашата продавница за вино има над 50 различни видови вино. Ние исто така ги снабдуваме Швајцарија, Австрија, Германија и Луксембург.

Филтри

0
4.2
92
bela-voda-white-von-tikves
Domaine Bela Voda White - Tikves 21,50 € од 6
22,50 €
316
100 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 28,67 €1l = 30,00 €
4.1
temjanika-special-selection-von-tikves
Temjanika Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
319
104 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
4.0
ana-maria-rose-von-bovin_135679837
Ana Marija Rosè - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
411
88 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Smederevka - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
318
56 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 7,50 €1l = 7,90 €
Alexandria Cuvèe Rosè - Tikves 12,50 € од 6
13,90 €
428
93 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 16,67 €1l = 18,53 €
Hermes Merlot barrique - Dalvina 11,50 € од 6
12,90 €
148
30 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
3.8
merlot-special-selection-von-tikves
Merlot Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
230
51 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
4.1
merlot-superior-von-bovin
Merlot Superior - Bovin 12,50 € од 6
13,90 €
135
25 парчиња на лагер
+
Во кошничка
1l = 16,67 €1l = 18,53 €
Macedonia winery
 
 
 
Вино на Македонија
Историјата на винарството во Македонија се враќа во 13 век п.н.е. - од времето на Александар Велики до римското и турското владеење. Бидејќи повеќето луѓе никогаш не пробале и не виделе македонско вино, малкумина знаат дека земјата има богата традиција на производство и потрошувачка на вино и дека во нејзините лозја се одгледуваат многу автохтони сорти грозје.
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
"Where there is no wine,
there is no love."
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co