Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Cabernet Sauvignon - Bovin 212

Der Cabernet Sauvignon von BOVIN ist ein Qualitätsrotwein mit einer brillanten Rubinfarbe. Dieser hocharomatische Wein hat Noten von Kräutern, Brombeeren und Kirschen. Serviertemperatur 12°C14°C Kombination mit Essen xWild xSchweineschnitzel xLammfleisch xGrillfleisch xHartkäse ...Повеќе...

Cabernet Sauvignon - Bovin

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 212

Каберне Совињон од BOVIN е квалитетно црвено вино со брилијантна рубинска боја. Ова високо ароматично вино има белешки од билки, капини и цреши.

0.75 l
2020
13,5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 14,40 €
10,80 €
26 парчиња на лагер
+
5 5 4 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:x
Температура на сервирање
12°C16°C
Комбинација со храна
Јагнешко
Месо на скара
Диви
Сницел од свинско месо
Цврсто сирење
Food jagnje, Food rostilj, Food divljac, Food svinjskesnicle, Food sirtvrdi
12
16

Der Cabernet Sauvignon von BOVIN ist ein Qualitätsrotwein mit einer brillanten Rubinfarbe. Dieser hocharomatische Wein hat Noten von Kräutern, Brombeeren und Kirschen.

Il Cabernet Sauvignon di BOVIN è un vino rosso di qualità dal colore rubino brillante. Questo vino altamente aromatico ha note di erbe, more e ciliegie.

Le Cabernet Sauvignon de BOVIN est un vin rouge de qualité à la robe rubis brillante. Ce vin très aromatique a des notes d'herbes, de mûres et de cerises.

Каберне Совињон од BOVIN е квалитетно црвено вино со брилијантна рубинска боја. Ова високо ароматично вино има белешки од билки, капини и цреши.

2020
0.75
13,5
1464418
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Bovin WineryBovin Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Bovin

Основана во 1998 година, како прва семејна винарија во Македонија, Винаријата Бовин во Неготино постојано расте и достигнува вкупно годишно производство од 1,2 милиони литри вино. Под водство на професионалниот менаџерски тим на Винаријата оваа амбициозна цел беше постигната во 2008 година.

Стратегијата на Бовин водена од квалитетот за таргетирање на високите потрошувачи на домашниот пазар ја плати дивидендата од зголемувањето на извозот за десет пати. Вината Бовин сега се наоѓаат во Европа, Северна Америка, Арика и Азија.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co