Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit
Weinshop Wangi Exclusive Wines

Филтри

0

Филтри

0

Филтри

Филтри

Сортирај по
Tga za Jug - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
210
671 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Alexandria Classic Rosè - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
415
38 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Alexandria Classic Riesling - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
310
140 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Traminec Classic - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
317
43 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Smederevka - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
318
12 парчиња на лагер
+
1l = 7,50 €1l = 7,90 €
Alexandria Classic Red - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
240
34 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Temjanika Classic - Tikves 8,50 € од 6
8,90 €
315
66 парчиња на лагер
+
1l = 11,33 €1l = 11,87 €
Merlot Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
230
49 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Temjanika Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
319
370 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Alexandria Cuvèe Red - Tikves 11,50 € од 6
11,90 €
228
100 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 15,87 €
Alexandria Cuvèe White - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
311
98 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
Alexandria Cuvèe Rosè - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
428
64 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
Tikves - Loza Traubenschnaps 19,90 € 610
29 парчиња на лагер
+
1l = 19,90 €
92
bela-voda-white-von-tikves
Domaine Bela Voda White - Tikves 26,90 € од 6
27,90 €
316
56 парчиња на лагер
+
1l = 35,87 €1l = 37,20 €
93
barovo-white-von-tikves
Domaine Barovo White - Tikves 26,90 € од 6
27,90 €
320
35 парчиња на лагер
+
1l = 35,87 €1l = 37,20 €
95
bela-voda-red-von-tikves_1734590958
Domaine Bela Voda Red 2018 - Tikves 25,50 € од 6
28,90 €
217
12 парчиња на лагер
+
1l = 34,00 €1l = 38,53 €
93
barovo-red-von-tikves
Domaine Barovo Red 2019 Tikves 27,90 € од 6
28,90 €
225
398 парчиња на лагер
+
1l = 37,20 €1l = 38,53 €
95
bela-voda-red-von-tikves_1734590958
Domaine Bela Voda Red 2019 Tikves 27,90 € од 6
28,90 €
2172019
209 парчиња на лагер
+
1l = 37,20 €1l = 38,53 €
Probierpäckli - Special Selection 29,90 € 710
13 парчиња на лагер
+
1l = 13,29 €
Domaine Lepovo Grand Cuvèe - Tikves 32,50 € од 6
34,90 €
235
19 парчиња на лагер
+
1l = 43,33 €1l = 46,53 €
Domaine Lepovo Chardonnay - Tikves 32,50 € од 6
34,90 €
323
36 парчиња на лагер
+
1l = 43,33 €1l = 46,53 €
Domaine Lepovo Pinot Noir - Tikves 32,50 € од 6
34,90 €
255
11 парчиња на лагер
+
1l = 43,33 €1l = 46,53 €
Alexandria Bundle 55,00 € 430
39 парчиња на лагер
+
1l = 12,22 €
-17%
design_ohne_titel
Spargel-Wein-Packet 74,40 €61,50 € 3000
37 парчиња на лагер
+
1l = 13,67 €
Резултати 1 - 24 од 25
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co