Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Vranec Luda Mara - Tikves 231

Diese einheimische Sorte, 100% Vranec-Wein, zeigt Briery-, Himbeer-, erdigen, pfeffrigen Obstcharakter sowie eine mit Schokolade vermischte Gewürzbox-Note. Wunderschöne Frucht, mittlerer bis voller Körper, geschmeidige Tannine. Er stammt von den 30-60 Jahre alten Vranec-Reben aus dem ältesten W ...Повеќе...

Vranec Luda Mara - Tikves

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 231

Оваа природна сорта, 100% вино Вранец, покажува карактер на мито, малина, земја, пиперка, како и белешка од кутија за зачини измешана со чоколадо. Прекрасно овошје, средно до полно тело, мазни танини.

Er stammt von den 30-60 Jahre alten Vranec-Reben aus dem ältesten Weingut in Mazedonien, dem Weingut Tikveš.

0.75 l
2020
14,5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 15,33 €
11,50 €
65 парчиња на лагер
+
4.65909 5 44 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
16°C18°C
Комбинација со храна
Јагнешко
Телешко месо
Месо на скара
Свинско месо
Food jagnje, Food tele, Food rostilj, Food svinjetina
16
18

Diese einheimische Sorte, 100% Vranec-Wein, zeigt Briery-, Himbeer-, erdigen, pfeffrigen Obstcharakter sowie eine mit Schokolade vermischte Gewürzbox-Note. Wunderschöne Frucht, mittlerer bis voller Körper, geschmeidige Tannine.

Er stammt von den 30-60 Jahre alten Vranec-Reben aus dem ältesten Weingut in Mazedonien, dem Weingut Tikveš.

Questa varietà autoctona, 100% vino Vranec, mostra un carattere di frutta selvatica, lampone, terroso e pepato e una nota di scatola di spezie mescolata al cioccolato. Meraviglioso frutto, corpo da medio a pieno, tannini morbidi.


Er stammt von den 30-60 Jahre alten Vranec-Reben aus dem ältesten Weingut in Mazedonien, dem Weingut Tikveš.

Ce cépage indigène, 100% Vranec, présente un caractère de briery, de framboise, de terre, de fruits poivrés ainsi qu'une note de boîte à épices mêlée de chocolat. Magnifique fruit, corps moyen à plein, tanins souples.


Er stammt von den 30-60 Jahre alten Vranec-Reben aus dem ältesten Weingut in Mazedonien, dem Weingut Tikveš.

Оваа природна сорта, 100% вино Вранец, покажува карактер на мито, малина, земја, пиперка, како и белешка од кутија за зачини измешана со чоколадо. Прекрасно овошје, средно до полно тело, мазни танини.


Er stammt von den 30-60 Jahre alten Vranec-Reben aus dem ältesten Weingut in Mazedonien, dem Weingut Tikveš.

2020
0.75
14,5
152809545
Mundus Vini Gold
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co