Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Tga za Jug - Tikves 210

Herkunft aus dem Tikvesh-Weinanbaugebiet. Es zeichnet sich durch eine intensive rote Farbe, ein charakteristisches Aroma von Rosinen und Himbeeren, reife Tannine und süsslichen Geschmack aus. Rebsorte: Vranec Serviertemperatur 16°C18°C Kombination mit Essen xKäse xGegrilltem Fleisc ...Повеќе...

Tga za Jug - Tikves

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 210

Потекло од винарскиот регион Тиквеш. Се карактеризира со интензивна црвена боја, карактеристична арома на суво грозје и малини, зрели танини и сладок вкус.

Разновидност на грозје Вранец.

0.75 l
2022
13,5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 11,20 €
8,40 €
24 парчиња на лагер
+
4.22449 5 49 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
16°C18°C
Комбинација со храна
Сирење
Месо на скара
Food sir, Food rostilj
16
18

Herkunft aus dem Tikvesh-Weinanbaugebiet. Es zeichnet sich durch eine intensive rote Farbe, ein charakteristisches Aroma von Rosinen und Himbeeren, reife Tannine und süsslichen Geschmack aus.

Weinsorte Vranec.

Provenienza dalla regione vinicola di Tikvesh. È caratterizzato da un colore rosso intenso, un profumo caratteristico di uva passa e lamponi, tannini maturi e un sapore dolce.


Vitigno Vranec.

Originaire de la région viticole de Tikvesh. Il se caractérise par une couleur rouge intense, un arôme caractéristique de raisins secs et de framboises, des tanins mûrs et un goût sucré.


Cépage Vranec.

Потекло од винарскиот регион Тиквеш. Се карактеризира со интензивна црвена боја, карактеристична арома на суво грозје и малини, зрели танини и сладок вкус.


Разновидност на грозје Вранец.

2022
0.75
13,5
151057977
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co