Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0
Бело вино

Филтри

Филтри

Сортирај по
Alexandria Classic Riesling - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
310
136 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Traminec Classic - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
317
43 парчиња на лагер
+
1l = 10,00 €1l = 10,53 €
Smederevka - Tikves 7,50 € од 6
7,90 €
318
12 парчиња на лагер
+
1l = 7,50 €1l = 7,90 €
Amfora Cuvèe White - Dalvina 7,90 € 161
4 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Muscat Temjanika - Bovin 8,50 € од 6
8,90 €
312
40 парчиња на лагер
+
1l = 11,33 €1l = 11,87 €
Temjanika Classic - Tikves 8,50 € од 6
8,90 €
315
66 парчиња на лагер
+
1l = 11,33 €1l = 11,87 €
Chardonnay - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
313
17 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Simphony - Bovin 9,50 € од 6
9,90 €
314
5 парчиња на лагер
+
1l = 12,67 €1l = 13,20 €
Godsin Muscat Temjanika - Dalvina 9,90 € од 6
10,90 €
157
125 парчиња на лагер
+
1l = 13,20 €1l = 14,53 €
Temjanika Special Selection - Tikves 11,50 € од 6
12,90 €
319
359 парчиња на лагер
+
1l = 15,33 €1l = 17,20 €
Alexandria Cuvèe White - Tikves 10,50 € од 6
11,90 €
311
98 парчиња на лагер
+
1l = 14,00 €1l = 15,87 €
92
bela-voda-white-von-tikves
Domaine Bela Voda White - Tikves 26,90 € од 6
27,90 €
316
56 парчиња на лагер
+
1l = 35,87 €1l = 37,20 €
93
barovo-white-von-tikves
Domaine Barovo White - Tikves 26,90 € од 6
27,90 €
320
35 парчиња на лагер
+
1l = 35,87 €1l = 37,20 €
Domaine Lepovo Chardonnay - Tikves 32,50 € од 6
34,90 €
323
17 парчиња на лагер
+
1l = 43,33 €1l = 46,53 €
-17%
design_ohne_titel
Spargel-Wein-Packet 74,40 €61,50 € 3000
35 парчиња на лагер
+
1l = 13,67 €
Резултати 1 - 15 од 15
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co