Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit
Weinshop Wangi Exclusive Wines

Филтри

0

Филтри

0

Винарија Тиквеш

Јужноевропско вино што прави извонредност во својата најчиста форма

Мисијата на Винаријата Тиквеш е да создадеме можност за сите loversубители на вино насекаде во светот, да можат да ја збогатат секоја општествена пригода со неповторливото искуство на вината Тиквеш и да ја споделат нашата страст за животот.

Имаат склоност да ги надмине очекувањата, да ја прифатат иновацијата и да освојат доживотно.

Зборови на Светозар Јаневски: Претседател на Управниот одбор

"Во 2003 година, направивме трансформација во нашиот професионален живот. Бев решена да продолжам со постојано подобрување. Од тој момент до денес, јас сум посветен на идејата дека боите на оваа земја, нејзините луѓе, нејзиниот пејзаж, музиката и аромите, сите треба да се рефлектираат и да се соопштат во нашиот македонски производ. С that што нашите сликари и музичари се трудеа да го доловат во својата уметност, ние во Тиквеш се обидовме да го фатиме во нашите вина.

Во нашите вина можете да ја почувствувате мистеријата на маглината и утринската роса во долината Барово, надреалната тишина на Бела Вода (вода, вода. Анг. Вода) и песочните падини и топлиот ветер во Лепово.

Ако успеавме да ги доловиме овие квалитети и ако навистина можете да ги почувствувате, тоа значи дека успеавме да ви ги доставиме, како loversубители на вино, нашиот сон и визија за Тиквеш и нашите вина."

 

Го собираме секое грозје на нашите лозја со рака. Грозје по грозје

Вината Тиквеш растат на лозја преплавени со сонце, негувани со многу loveубов и се направени и флаширани од врвни експерти во винската индустрија ширум светот. Наградите што ги добиваат нашите вина се крајниот доказ за нашата посветеност на највисок квалитет.

 

135 години приказни за раскажување

Традицијата за производство на вино во Македонија и Тиквешкиот регион е долга со векови. Од времето на Римската империја се пишува дека Македонија произведува неверојатно моќни вина со мирис на живописен југ, вкус на песни и смеа на луѓето што живеат во овој регион.

Безброј вредни и вешти лозари од минатото и сегашноста беа дел од раѓањето на долгогодишната традиција на производство на вино во нашата земја, особено во регионот на Тиквеш. Огромното појавување и промоција на нашите прекрасни вина низ целиот свет е резултат на значајниот придонес на визионерите во Винаријата Тиквеш.

Врвните вина кои се резултат на совршената синергија на нашите лозја, небото, сонцето и најдобрите сорти на грозје од Тиквешкиот регион, заедно со најсовремената технологија и знаење на мајсторите за вино, гордо го создаваат Тиквеш Винарија.

Од 1885 година, тој е симбол на вековната традиција на производство на вино, најголемата и најнаградуваната винарија во Југоисточна Европа и пошироко.

Повеќе за винаријата Тиквеш

1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co