Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Domaine Bela Voda Red - Tikves 2172019

Der Lehmboden von Bela Voda und das typische Mittelmeerklima passen perfekt zu den Sorten Vranec und Plavec, aus denen dieser Wein hergestellt wird. Dieser Wein wurde 15 Monate in neuen französischen Barrique-Fässern gereift und zeichnet sich durch erlesene Aromen von schwarzen Früchten und Kak ...Повеќе...
95

Domaine Bela Voda Red - Tikves

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 2172019

Глинестата почва на Бела Вода и типичната медитеранска клима совршено се совпаѓаат со сортите Вранец и Плавец од кои се прави ова вино.

Ова вино старееше 15 месеци во нови буриња во француска барика и се карактеризира со извонредни ароми на црно овошје и какао, како и совршено мазни танини. Импресионира со полно тело и овошна структура.

0.75 l
2019
15,5% vol.
15 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 43,87 €
32,90 €
28 парчиња на лагер
+
4.91156 5 147 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:Venera Prahl - Weinshop Wängi Europe, Voesch 161, 47906 Kempen
Температура на сервирање
16°C18°C
Комбинација со храна
Јагнешко
Дива свиња
Сирење
Диви
Food jagnje, Food svinja, Food sir, Food divljac
16
18

Der Lehmboden von Bela Voda und das typische Mittelmeerklima passen perfekt zu den Sorten Vranec und Plavec, aus denen dieser Wein hergestellt wird.

Dieser Wein wurde 15 Monate in neuen französischen Barrique-Fässern gereift und zeichnet sich durch erlesene Aromen von schwarzen Früchten und Kakao sowie perfekt geschmeidigen Tanninen aus. Er besticht durch seinen vollen Körper und seine fruchtige Struktur.

Il terreno argilloso di Bela Voda e il clima tipicamente mediterraneo si sposano perfettamente con le varietà Vranec e Plavec da cui è prodotto questo vino.Questo vino è stato invecchiato per 15 mesi in barriques francesi nuove ed è caratterizzato da squisiti aromi di frutti neri e cacao e da tannini perfettamente levigati. Colpisce per il suo corpo pieno e la sua struttura fruttata.

Le sol argileux de Bela Voda et le climat typiquement méditerranéen s'accordent parfaitement avec les cépages Vranec et Plavec à partir desquels ce vin est élaboré.Ce vin a été élevé pendant 15 mois en barriques neuves françaises et se caractérise par des arômes exquis de fruits noirs et de cacao ainsi que par des tanins parfaitement souples. Il impressionne par son corps plein et sa structure fruitée.

Глинестата почва на Бела Вода и типичната медитеранска клима совршено се совпаѓаат со сортите Вранец и Плавец од кои се прави ова вино.Ова вино старееше 15 месеци во нови буриња во француска барика и се карактеризира со извонредни ароми на црно овошје и какао, како и совршено мазни танини. Импресионира со полно тело и овошна структура.

2019
0.75
15,5
15
166575159
95
Mundus Vini Gold
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Domaine Bela VodaDomaine Bela Voda

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co