Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Hermes Cabernet Sauvignon barrique - Dalvina 147

6 Monate im Eichenfass gereift. CABERNET SAUVIGNON wird in unseren Weinbergen mit reduziertem Ertrag hergestellt. Es zeichnet sich durch eine intensive rubinrote Farbe aus, beruhigende fruchtige Aromen, mit einem Nachpunkt von Vanille und Gillyflower, der während der Reifung von Eichenholz durc ...Повеќе...

Hermes Cabernet Sauvignon barrique - Dalvina

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 147

Созреана 6 месеци во дабови буриња.

CABERNET SAUVIGNON се произведува во нашите лозја со намален принос. Се карактеризира со интензивна рубин-црвена боја, смирувачки овошни ароми, со вкус на ванила и ѓубриво што е проникнат од даб додека созрева. Вкусот е цврст, полн, со изразена структура, проследен со мек и хармоничен вкус.

0.75 l
2015
14% vol.
6 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 18,53 €
13,90 €
36 парчиња на лагер
+
3.66667 5 12 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
15°C18°C
Комбинација со храна
Ореви
Месо
Мезе
Food orasasti, Food meso, food-aperitiv
15
18

6 Monate im Eichenfass gereift.

CABERNET SAUVIGNON wird in unseren Weinbergen mit reduziertem Ertrag hergestellt. Es zeichnet sich durch eine intensive rubinrote Farbe aus, beruhigende fruchtige Aromen, mit einem Nachpunkt von Vanille und Gillyflower, der während der Reifung von Eichenholz durchdrungen wird. Der Geschmack ist fest, voll, mit einer ausgeprägten Struktur, gefolgt von einem weichen und harmonischen Nachgeschmack.

Maturato per 6 mesi in botti di rovere.


CABERNET SAUVIGNON è prodotto nei nostri vigneti con una resa ridotta. È caratterizzato da un colore rosso rubino intenso, aromi fruttati suadenti, con un retrogusto di vaniglia e gillyflower che viene permeato dal rovere con la maturazione. Il gusto è deciso, pieno, con una struttura pronunciata, seguito da un retrogusto morbido e armonico.

Elevage de 6 mois en fûts de chêne.


CABERNET SAUVIGNON est produit dans nos vignes avec un rendement réduit. Il se caractérise par une couleur rouge rubis intense, des arômes fruités apaisants, avec un arrière-goût de vanille et de giroflée qui est imprégné par le chêne à mesure qu'il mûrit. Le goût est ferme, plein, avec une structure prononcée, suivi d'un arrière-goût doux et harmonieux.

Созреана 6 месеци во дабови буриња.


CABERNET SAUVIGNON се произведува во нашите лозја со намален принос. Се карактеризира со интензивна рубин-црвена боја, смирувачки овошни ароми, со вкус на ванила и ѓубриво што е проникнат од даб додека созрева. Вкусот е цврст, полн, со изразена структура, проследен со мек и хармоничен вкус.

2015
0.75
14
6
160025389
Mundus Vini Grand Gold
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Dalvina WineryDalvina Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Dalvina

Винаријата Далвина е семејна винарија со капацитет од околу 5 милиони литри. Покрај целосното стекнување на знаењето за производство на вино во наследството на оваа стара земја, Далвина е и една од најдинамичните винарски визби со најсовремена технологија и опрема.

Даливна главниот фокус е во висококвалитетните вина од шишиња. Со искуство во извоз на вина повеќе од 10 години, тие се добро прифатени за квалитетот што го нудат на пазарите не само во Европа, туку и во азиските земји како Кина и Јапонија. Нивната цел е да ги доловат уникатните својства на грозјето, почвата и микроклимата во областа.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co