Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Venus - Bovin 215

Venus von BOVIN ist eine Mischung aus Vranec und Merlot. Seine Farbe ist intensiv rot. Die ausgezeichnete Nase ist reich an Taninen von roten Früchten und Beeren. Das wunderbare Aroma und der sehr ausgewogene, langanhaltende Geschmack, der subtil, rund, voll und frisch ist, machen Venus zur per ...Повеќе...

Venus - Bovin

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 215

Венера од БОВИН е мешавина од Вранец и Мерлот. Неговата боја е интензивно црвена. Одличниот нос е богат со тонови на црвени плодови и бобинки.

Прекрасната арома и многу избалансираниот, долготраен вкус, кој е суптилен, кружен, полн и свеж, ја прават Венера совршен придружник на пржено свинско месо, рифови од телешко месо и зачинето сирење.

0.75 l
2019
13,5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 14,40 €
10,80 €
30 парчиња на лагер
+
2.66667 5 9 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:x
Температура на сервирање
15°C17°C
Комбинација со храна
Пржено свинско месо
Телешко исецка
Зачинето сирење
Food svinjaprzena, Food telecikotlet, Food sirljuti
15
17

Venus von BOVIN ist eine Mischung aus Vranec und Merlot. Seine Farbe ist intensiv rot. Die ausgezeichnete Nase ist reich an Taninen von roten Früchten und Beeren.

Das wunderbare Aroma und der sehr ausgewogene, langanhaltende Geschmack, der subtil, rund, voll und frisch ist, machen Venus zur perfekten Begleitung zu gebratenem Schweinefleisch, Kalbskotelett und würzigem Käse.

Venus di BOVIN è una miscela di Vranec e Merlot. Il suo colore è rosso intenso. L'ottimo naso è ricco di toni di frutti rossi e frutti di bosco.


Il meraviglioso aroma e il gusto molto equilibrato e persistente, sottile, rotondo, pieno e fresco, fanno di Venus l'accompagnamento perfetto per frittura di maiale, costolette di vitello e formaggio piccante.

Venus by BOVIN est un mélange de Vranec et de Merlot. Sa couleur est rouge intense. L'excellent nez est riche en notes de fruits rouges et de baies.


L'arôme merveilleux et le goût très équilibré et durable, qui est subtil, rond, plein et frais, font de Vénus l'accompagnement parfait du porc frit, des côtelettes de veau et du fromage épicé.

Венера од БОВИН е мешавина од Вранец и Мерлот. Неговата боја е интензивно црвена. Одличниот нос е богат со тонови на црвени плодови и бобинки.


Прекрасната арома и многу избалансираниот, долготраен вкус, кој е суптилен, кружен, полн и свеж, ја прават Венера совршен придружник на пржено свинско месо, рифови од телешко месо и зачинето сирење.

2019
0.75
13,5
5875012
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Bovin WineryBovin Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Bovin

Основана во 1998 година, како прва семејна винарија во Македонија, Винаријата Бовин во Неготино постојано расте и достигнува вкупно годишно производство од 1,2 милиони литри вино. Под водство на професионалниот менаџерски тим на Винаријата оваа амбициозна цел беше постигната во 2008 година.

Стратегијата на Бовин водена од квалитетот за таргетирање на високите потрошувачи на домашниот пазар ја плати дивидендата од зголемувањето на извозот за десет пати. Вината Бовин сега се наоѓаат во Европа, Северна Америка, Арика и Азија.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co