Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit
Weinshop Wangi Exclusive Wines

Филтри

0

Филтри

0

Филтри

Филтри

Сортирај по
Amfora Rosè - Dalvina 7,90 € 160
3 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Amfora Cuvèe White - Dalvina 7,90 € 161
4 парчиња на лагер
+
1l = 10,53 €
Elegija Syrah Rosè - Dalvina 9,90 € од 6
10,90 €
156
48 парчиња на лагер
+
1l = 13,20 €1l = 14,53 €
Godsin Muscat Temjanika - Dalvina 9,90 € од 6
10,90 €
157
137 парчиња на лагер
+
1l = 13,20 €1l = 14,53 €
Hermes Vranec barrique - Dalvina 12,90 € 170
3 парчиња на лагер
+
1l = 17,20 €
Hermes Cabernet Sauvignon barrique - Dalvina 12,90 € 147
3 парчиња на лагер
+
1l = 17,20 €
Hermes Merlot barrique - Dalvina 12,90 € 148
2 парчиња на лагер
+
1l = 17,20 €
Synthesis Cuvèe Barrique - Dalvina 18,90 € од 6
19,50 €
155
9 парчиња на лагер
+
1l = 25,20 €1l = 26,00 €
Dioniz Merlot barrique - Dalvina 23,50 € од 6
24,90 €
146
7 парчиња на лагер
+
1l = 31,33 €1l = 33,20 €
Dioniz Vranec barrique - Dalvina 23,90 € 145
5 парчиња на лагер
+
1l = 31,87 €
Probierpäckli - Hermes barrique 35,00 € 714
2 парчиња на лагер
+
1l = 15,56 €
ArMagedon Cuvèe barrique - Dalvina 36,50 € од 6
37,90 €
158
2 парчиња на лагер
+
1l = 48,67 €1l = 50,53 €
Probierpäckli - Best of Dalvina 99,00 € 715
10 парчиња на лагер
+
1l = 22,00 €
Резултати 1 - 13 од 13
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co