Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Hermes Vranec barrique - Dalvina 170

6 Monate im Eichenfass gereift. VRANEC stammt aus der gleichnamigen Sorte und wird in unserem Weinberg mit reduziertem Ertrag hergestellt. Mit einer intensiven, dunklen rubinroten Farbe bemalt und von einer fruchtigen Essenz durchdrungen, wird es durch den Kontakt mit Eichenholz von Aromen von ...Повеќе...

Hermes Vranec barrique - Dalvina

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 170

Созреана 6 месеци во дабови буриња.

ВРАНЕЦ потекнува од истоимената сорта и се произведува во нашето лозје со намален принос. Насликана со интензивна, црвено рубинска боја и проникната со овошна суштина, се крунисува со ароми на ванила и зачини преку контакт со дабово дрво. Вкусот е хармоничен и изразува свежина и структура, како и мека, овошна завршница.

0.75 l
2015
14.5% vol.
6 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 18,53 €
13,90 €
14 парчиња на лагер
+
4.375 5 8 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
15°C18°C
Комбинација со храна
Пица
Тестенини
Месо
Food pizza, Food pasta, Food meso
15
18

6 Monate im Eichenfass gereift.

VRANEC stammt aus der gleichnamigen Sorte und wird in unserem Weinberg mit reduziertem Ertrag hergestellt. Mit einer intensiven, dunklen rubinroten Farbe bemalt und von einer fruchtigen Essenz durchdrungen, wird es durch den Kontakt mit Eichenholz von Aromen von Vanille und Gewürzen gekrönt. Der Geschmack ist harmonisch und drückt Frische und Struktur sowie einen weichen, fruchtigen Abgang aus.

Maturato per 6 mesi in botti di rovere.


VRANEC deriva dalla varietà omonima ed è prodotto nel nostro vigneto con una resa ridotta. Dipinto di un colore rosso rubino intenso e scuro e permeato di un'essenza fruttata, è coronato da aromi di vaniglia e spezie attraverso il contatto con il legno di quercia. Il gusto è armonico ed esprime freschezza e struttura oltre ad un finale morbido e fruttato.

Elevage de 6 mois en fûts de chêne.


VRANEC provient de la variété du même nom et est produit dans notre vignoble avec un rendement réduit. Peinte d'une couleur rouge rubis intense et sombre et imprégnée d'une essence fruitée, elle est couronnée par des arômes de vanille et d'épices au contact du bois de chêne. Le goût est harmonieux et exprime la fraîcheur et la structure ainsi qu'une finale douce et fruitée.

Созреана 6 месеци во дабови буриња.


ВРАНЕЦ потекнува од истоимената сорта и се произведува во нашето лозје со намален принос. Насликана со интензивна, црвено рубинска боја и проникната со овошна суштина, се крунисува со ароми на ванила и зачини преку контакт со дабово дрво. Вкусот е хармоничен и изразува свежина и структура, како и мека, овошна завршница.

2015
0.75
14.5
6
159336739
Mundus Vini Grand Gold
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Dalvina WineryDalvina Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Dalvina

Винаријата Далвина е семејна винарија со капацитет од околу 5 милиони литри. Покрај целосното стекнување на знаењето за производство на вино во наследството на оваа стара земја, Далвина е и една од најдинамичните винарски визби со најсовремена технологија и опрема.

Даливна главниот фокус е во висококвалитетните вина од шишиња. Со искуство во извоз на вина повеќе од 10 години, тие се добро прифатени за квалитетот што го нудат на пазарите не само во Европа, туку и во азиските земји како Кина и Јапонија. Нивната цел е да ги доловат уникатните својства на грозјето, почвата и микроклимата во областа.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co