Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Hermes Merlot barrique - Dalvina 148

6 Monate im Eichenfass gereift. MERLOT stammt aus der gleichnamigen Sorte und wird in unserem Weinberg mit reduziertem Ertrag hergestellt. Die leuchtend rubinrote Farbe mit einem komplexen Aroma, das an rote Beeren erinnert, wird von Kräuternoten und Untertönen von Vanille begleitet, die durch ...Повеќе...

Hermes Merlot barrique - Dalvina

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 148

Созреана 6 месеци во дабови буриња.

МЕРЛОТ потекнува од истоимената сорта и се произведува во нашето лозје со намален принос. Светло-рубин-црвената боја со комплексна арома која потсетува на црвени плодови е придружена со растителни ноти и тонови на ванила, кои произлегуваат од повеќемесечно стареење во дабови буриња. Вкусот е полн, со меки танини и долготраен вкус.

0.75 l
2015
14.5% vol.
6 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 18,53 €
13,90 €
29 парчиња на лагер
+
4.60606 5 33 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
15°C18°C
Комбинација со храна
Сирење
Пилешко
Food sir, Food pile
15
18

6 Monate im Eichenfass gereift.

MERLOT stammt aus der gleichnamigen Sorte und wird in unserem Weinberg mit reduziertem Ertrag hergestellt. Die leuchtend rubinrote Farbe mit einem komplexen Aroma, das an rote Beeren erinnert, wird von Kräuternoten und Untertönen von Vanille begleitet, die durch monatelange Reifung in Eichenfässern entstehen. Der Geschmack ist voll, mit weichen Tanninen und einem lang anhaltenden Nachgeschmack.

Maturato per 6 mesi in botti di rovere.


MERLOT nasce dalla varietà omonima ed è prodotto nel nostro vigneto con una resa ridotta. Il colore rosso rubino brillante con un profumo complesso che ricorda i frutti rossi è accompagnato da note erbacee e sfumature di vaniglia, che derivano da mesi di affinamento in botti di rovere. Il gusto è pieno, con tannini morbidi e retrogusto persistente.

Elevage de 6 mois en fûts de chêne.


MERLOT provient de la variété du même nom et est produit dans notre vignoble avec un rendement réduit. La couleur rouge rubis brillant avec un arôme complexe rappelant les fruits rouges est accompagnée de notes herbacées et de nuances de vanille, qui résultent de mois de vieillissement en fûts de chêne. Le goût est plein, avec des tanins souples et un arrière-goût persistant.

Созреана 6 месеци во дабови буриња.


МЕРЛОТ потекнува од истоимената сорта и се произведува во нашето лозје со намален принос. Светло-рубин-црвената боја со комплексна арома која потсетува на црвени плодови е придружена со растителни ноти и тонови на ванила, кои произлегуваат од повеќемесечно стареење во дабови буриња. Вкусот е полн, со меки танини и долготраен вкус.

2015
0.75
14.5
6
161819028
Mundus Vini Gold
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Dalvina WineryDalvina Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Dalvina

Винаријата Далвина е семејна винарија со капацитет од околу 5 милиони литри. Покрај целосното стекнување на знаењето за производство на вино во наследството на оваа стара земја, Далвина е и една од најдинамичните винарски визби со најсовремена технологија и опрема.

Даливна главниот фокус е во висококвалитетните вина од шишиња. Со искуство во извоз на вина повеќе од 10 години, тие се добро прифатени за квалитетот што го нудат на пазарите не само во Европа, туку и во азиските земји како Кина и Јапонија. Нивната цел е да ги доловат уникатните својства на грозјето, почвата и микроклимата во областа.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co