Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Alexandria Cuvèe White - Tikves 311

Qualitätsgetrockneter Weisswein, Cuvée der Sorten Chardonnay und Riesling mit zarter, goldener Farbe und grünlicher Reflexion. Er zeigt frische und intensive Aromen von Banane, Birne und Pfirsich sowie Noten von Apfel-, Orangen- und Zitronenblüten mit ausgewogener Säure und langanhaltendemalexa ...Повеќе...

Alexandria Cuvèe White - Tikves

Категорија: Вино на месецот Код на статијата: 311

Квалитетно суво бело вино, кивја од сортите Шардоне и Ризлинг со нежна, златна боја и зеленикава рефлексија.

Покажува свежи и интензивни ароми на банана, круша и праска, како и ноти на цвет од јаболко, портокал и лимон со избалансирана киселост и долготраен вкус.

0.75 l
2023
13% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 15,33 €
11,50 €
40 парчиња на лагер
+
4.2963 5 27 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:Venera Prahl - Weinshop Wängi Europe, Voesch 161, 47906 Kempen
Температура на сервирање
10°C12°C
Комбинација со храна
Пилешко
Риба
Морска храна
Месо на скара
Food pile, Food riba, Food morskiplodovi, food-rostiljlagani
10
12

Qualitätsgetrockneter Weisswein, Cuvée der Sorten Chardonnay und Riesling mit zarter, goldener Farbe und grünlicher Reflexion.

Er zeigt frische und intensive Aromen von Banane, Birne und Pfirsich sowie Noten von Apfel-, Orangen- und Zitronenblüten mit ausgewogener Säure und langanhaltendem Geschmack.

Vino bianco appassito di qualità, cuvée delle varietà Chardonnay e Riesling dal colore dorato delicato e dai riflessi verdognoli.


Presenta aromi freschi e intensi di banana, pera e pesca oltre a note di mela, arancia e fiori di limone con acidità equilibrata e gusto persistente.

Vin blanc séché de qualité, cuvée des cépages Chardonnay et Riesling à la robe délicate, dorée et aux reflets verdâtres.


Il montre des arômes frais et intenses de banane, de poire et de pêche ainsi que des notes de pomme, d'orange et de fleur de citron avec une acidité équilibrée et un goût de longue durée.

Квалитетно суво бело вино, кивја од сортите Шардоне и Ризлинг со нежна, златна боја и зеленикава рефлексија.


Покажува свежи и интензивни ароми на банана, круша и праска, како и ноти на цвет од јаболко, портокал и лимон со избалансирана киселост и долготраен вкус.

2023
0.75
13
126221266
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co