Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Probierpäckli - Barovo & Bela Voda 712

 

Probierpäckli - Barovo & Bela Voda

Категорија: Понуди Код на статијата: 712

Почестете се со примерок од пакетот и започнете го вашето патување низ земјата на винските чуда во Северна Македонија!

1 x Barovo Red - Tikves
1 x Barovo White - Tikves
1 x Bela Voda Red - Tikves
1 x Bela Voda White - Tikves

3 l
Вклучена цена ДДВ.1l = 40,00 €
120,00 €
Потрошено Извести ме
4.71429 5 42 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG

Gönn dir ein Probierpäckli und beginne deine Reise durch das Weinwunderland Nordmazedonien!

1 x Barovo Red 2019 15,0% - Tikves
1 x Barovo White 2020 14,5% - Tikves
1 x Bela Voda Red 2019 15,5% - Tikves
1 x Bela Voda White 2020 14,0% - Tikves

Regalati un pacchetto campione e inizia il tuo viaggio attraverso il paese delle meraviglie vinicole della Macedonia del Nord!


1 x Barovo Red - Tikves
1 x Barovo White - Tikves
1 x Bela Voda Red - Tikves
1 x Bela Voda White - Tikves

Offrez-vous un échantillon de parcelle et commencez votre voyage à travers le pays des merveilles du vin de Macédoine du Nord !


1 x Barovo Red - Tikves
1 x Barovo White - Tikves
1 x Bela Voda Red - Tikves
1 x Bela Voda White - Tikves

Почестете се со примерок од пакетот и започнете го вашето патување низ земјата на винските чуда во Северна Македонија!


1 x Barovo Red - Tikves
1 x Barovo White - Tikves
1 x Bela Voda Red - Tikves
1 x Bela Voda White - Tikves

3
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co