Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Signature - Nikad nije kasno 740

Details

Signature - Nikad nije kasno

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 740

„Signature“ е најистакнатото вино во историјата на Србија од меѓународни натпревари.

"Signature" е специјален спој на класични сорти на црвени вина направени од Мерло, Каберне, Марселан и автохтоната српска сорта црвено вино Прокупац.

Со посебен избор, го избравме грозјето кое беше третирано со најголемо внимание по бербата за да се произведе ова уникатно вино.

„Signature“ созреваше во нови дабови буриња 18 месеци. Со созревањето во барики, сортниот карактер на нашето вино се комбинира со својствата на дрвото, создавајќи совршен производ. Покрај овошните ароми што ги има виното благодарение на изборот на сорти, често се чувствуваат аромите на цимет, ванила, сушено каранфилче, карамела и тост бадеми.

0.75 l
2017
14% vol.
18 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 25,11 €
26,90 €18,83 €
148 парчиња на лагер
+
4.45 5 20 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG

„Signature“ ist der meist aus internationalen Wettbewerben ausgezeichneste Wein in der Historie Serbiens.

„Signature“ ist ein spezieller Verschnitt klassischer Rotweinsorten aus Merlot-, Cabernet, Marselan sowie der autochtonen serbischen Rotweinsorte Prokupac.

Mit einer besonderen Selektion haben wir die Trauben ausgewählt, die nach der Ernte mit größter Sorgfalt behandelt wurden, um daraus diesen einzigartigen Wein herzustellen.

„Signature“ reifte 18 Monate in neuen Barriquefässer. Durch die Reifung im Barrique wird der Sortencharakter unseres Weines mit den Eigenschaften des Holzes kombiniert und schafft somit ein perfektes Produkt. Neben den fruchtigen Aromen, die der Wein dank der Auswahl der Sorten hat, sind häufig die Aromen von Zimt, Vanille, getrockneten Nelken, Karamell und gerösteten Mandeln zu spüren.

"Signature" è il vino più illustre nella storia della Serbia nelle competizioni internazionali."Signature" è una miscela speciale di varietà di vino rosso classico a base di Merlot, Cabernet, Marselan e la varietà di vino rosso serbo autoctono Prokupac.Con una selezione speciale, abbiamo selezionato le uve che sono state trattate con la massima cura dopo la vendemmia per produrre questo vino unico."Signature" maturato in botti di rovere nuove per 18 mesi. Affinando in barrique, il carattere varietale del nostro vino si unisce alle proprietà del legno, creando un prodotto perfetto. Oltre agli aromi fruttati che il vino possiede grazie alla selezione delle varietà, si sentono spesso gli aromi di cannella, vaniglia, chiodi di garofano secchi, caramello e mandorle tostate.

"Signature" est le vin le plus distingué de l'histoire de la Serbie dans les concours internationaux."Signature" est un mélange spécial de cépages rouges classiques élaborés à partir de Merlot, Cabernet, Marselan et du cépage autochtone serbe Prokupac.Avec une sélection spéciale, nous avons sélectionné les raisins qui ont été traités avec le plus grand soin après la récolte pour produire ce vin unique."Signature" élevé en fûts de chêne neufs pendant 18 mois. En vieillissant en barriques, le caractère variétal de notre vin est combiné avec les propriétés du bois, créant un produit parfait. En plus des arômes fruités que le vin a grâce à la sélection des variétés, les arômes de cannelle, de vanille, de clous de girofle séchés, de caramel et d'amandes grillées sont souvent ressentis.

„Signature“ е најистакнатото вино во историјата на Србија од меѓународни натпревари."Signature" е специјален спој на класични сорти на црвени вина направени од Мерло, Каберне, Марселан и автохтоната српска сорта црвено вино Прокупац.Со посебен избор, го избравме грозјето кое беше третирано со најголемо внимание по бербата за да се произведе ова уникатно вино.„Signature“ созреваше во нови дабови буриња 18 месеци. Со созревањето во барики, сортниот карактер на нашето вино се комбинира со својствата на дрвото, создавајќи совршен производ. Покрај овошните ароми што ги има виното благодарение на изборот на сорти, често се чувствуваат аромите на цимет, ванила, сушено каранфилче, карамела и тост бадеми.

2017
0.75
14
18
159803827
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Nikad nije kasno Nikad nije kasno

Вински регион Жупа

Лозјата Жупа се наоѓаат во западниот дел на Србија, во сливот на реката Западна Морава и нејзините притоки. Лозовите насади на Жупа зафаќаат приближно 3.000 хектари, од кои 50 хектари се засадени во последните две години.

Виното е еден од најкомплексните природни производи во светот и соодветно е тешко да се развие производ кој има уникатен вкус како овој.

Nikad nije kasno

Како официјален дистрибутер на брендот "Никогаш не е доцна", ќе можеме да претставиме одличен избор на српски квалитетни производи без претходно постоечка уметност.

Виното на најпознатото ТВ шоу (кое е многу популарно на Балканот) е производ на музичките продуценти и љубители на виното Жика Јакшиќ и нејзиниот син Андрија Јакшиќ.

"Никад није касно: се одлежува 18 месеци во барик буриња со што се ослободуваат танините, боите и аромите на виното во комбинација со дабовото дрво, создавајќи неспоредлив вкус.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co