Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Synthesis Cuvèe Barrique - Dalvina 155

12 Monate im Eichenfass gereift. Eine hervorragende Kombination aus unserem delikaten und aromatischen Vranec, dem reichhaltigen Cabernet Sauvignon und dem vollmundigen Merlot. Synthesis ist ein Geist, der mit seiner Harmonie und seinem unvergesslichen Charakter alle Sinne beschäftigt. 12 Monat ...Повеќе...

Synthesis Cuvèe Barrique - Dalvina

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 155

Созреана во дабови буриња 12 месеци.

Одлична комбинација на нашиот нежен и ароматичен вранец, богатиот Каберне Совињон и полно тело Мерло. Синтезата е дух кој ги привлекува сите сетила со својата хармонија и неговиот незаборавен карактер. На возраст од 12 месеци во локални дабови буриња. Темно црвена до виолетова боја, поддржана од силна, но мека структура на танин, таа е дизајнирана да трае со децении. Сува

0.75 l
2016
15% vol.
12 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 22,53 €
16,90 €
45 парчиња на лагер
+
4.68675 5 249 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
14°C19°C
Комбинација со храна
Сирење
Месо
Food sir, Food meso
14
19

12 Monate im Eichenfass gereift.

Eine hervorragende Kombination aus unserem delikaten und aromatischen Vranec, dem reichhaltigen Cabernet Sauvignon und dem vollmundigen Merlot. Synthesis ist ein Geist, der mit seiner Harmonie und seinem unvergesslichen Charakter alle Sinne beschäftigt. 12 Monate in heimischen Eichenfässern gereift. Dunkelrot bis lila gefärbt, unterstützt von einer starken, aber weichen Tanninstruktur, ist es für eine jahrzehntelange Lebensdauer ausgelegt. Trocken.

Maturato in botti di rovere per 12 mesi.


Un'ottima combinazione del nostro Vranec delicato e aromatico, del ricco Cabernet Sauvignon e del corposo Merlot. Synthesis è uno spirito che coinvolge tutti i sensi con la sua armonia e il suo carattere indimenticabile. Invecchiato per 12 mesi in botti di rovere locale. Di colore dal rosso scuro al viola, supportato da una struttura tannica forte ma morbida, è progettato per durare per decenni. Asciutto.

Elevage en fûts de chêne pendant 12 mois.


Une excellente combinaison de notre Vranec délicat et aromatique, du riche Cabernet Sauvignon et du Merlot corsé. Synthesis est un esprit qui engage tous les sens avec son harmonie et son caractère inoubliable. Vieilli pendant 12 mois en fûts de chêne local. De couleur rouge foncé à violette, soutenu par une structure tannique forte mais douce, il est conçu pour durer des décennies. Sec.

Созреана во дабови буриња 12 месеци.


Одлична комбинација на нашиот нежен и ароматичен вранец, богатиот Каберне Совињон и полно тело Мерло. Синтезата е дух кој ги привлекува сите сетила со својата хармонија и неговиот незаборавен карактер. На возраст од 12 месеци во локални дабови буриња. Темно црвена до виолетова боја, поддржана од силна, но мека структура на танин, таа е дизајнирана да трае со децении. Сува

2016
0.75
15
12
155370513
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Dalvina WineryDalvina Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Dalvina

Винаријата Далвина е семејна винарија со капацитет од околу 5 милиони литри. Покрај целосното стекнување на знаењето за производство на вино во наследството на оваа стара земја, Далвина е и една од најдинамичните винарски визби со најсовремена технологија и опрема.

Даливна главниот фокус е во висококвалитетните вина од шишиња. Со искуство во извоз на вина повеќе од 10 години, тие се добро прифатени за квалитетот што го нудат на пазарите не само во Европа, туку и во азиските земји како Кина и Јапонија. Нивната цел е да ги доловат уникатните својства на грозјето, почвата и микроклимата во областа.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co