Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Merlot Superior - Bovin 135

MERLOT SUPERIOR WINE ist intensiv, purpurrot gefärbt und weist eine hervorragende Reflexion auf. Weicher, fruchtig-würziger Duft nach dunklen Beeren, Pfeffer und Honig. Reichhaltiges, volles, komplexes und lang anhaltendes Aroma mit stark betonten weichen Tanninen. Später Jahrgang von ausgewähl ...Повеќе...

Merlot Superior - Bovin

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 135

СУПЕРИОРНОТО ВИНО МЕРЛОТ е интензивно, има виолетова боја и има одлична рефлексија. Мек, овошен-зачинет нос, темни бобинки, бибер и мед.

Богата, целосна, комплексна и долготрајна арома со силно нагласени меки танини. Подоцна гроздобер на избрани лози на југо-западните падини на Лепово Брдо.

0.75 l
2016
14.5% vol.
6 Месеци
Вклучена цена ДДВ.1l = 20,53 €
15,40 €
8 парчиња на лагер
+
3 5 5 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:x
Температура на сервирање
15°C17°C
Комбинација со храна
Македонска тепсија
Печени костени
Печено телешко месо
Food tepsija, Food kesten, Food telecepecenje
15
17

MERLOT SUPERIOR WINE ist intensiv, purpurrot gefärbt und weist eine hervorragende Reflexion auf. Weicher, fruchtig-würziger Duft nach dunklen Beeren, Pfeffer und Honig.

Reichhaltiges, volles, komplexes und lang anhaltendes Aroma mit stark betonten weichen Tanninen. Später Jahrgang von ausgewählten Reben an den südwestlichen Hängen von Lepovo Brdo.

MERLOT SUPERIOR WINE è intenso, di colore viola e ha un'ottima riflessione. Naso morbido, fruttato-speziato, frutti di bosco scuri, pepe e miele.


Aroma ricco, pieno, complesso e persistente con tannini morbidi fortemente accentuati. Vendemmia successiva di vitigni selezionati sulle pendici sud-occidentali di Lepovo Brdo.

MERLOT SUPERIOR WINE est intense, de couleur violette et a un excellent reflet. Nez doux, fruité-épicé, fruits noirs, poivre et miel.


Arôme riche, plein, complexe et de longue durée avec des tanins souples fortement accentués. Millésime ultérieur de vignes sélectionnées sur les pentes sud-ouest de Lepovo Brdo

СУПЕРИОРНОТО ВИНО МЕРЛОТ е интензивно, има виолетова боја и има одлична рефлексија. Мек, овошен-зачинет нос, темни бобинки, бибер и мед.


Богата, целосна, комплексна и долготрајна арома со силно нагласени меки танини. Подоцна гроздобер на избрани лози на југо-западните падини на Лепово Брдо.

2016
0.75
14.5
6
3748370
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Bovin WineryBovin Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Bovin

Основана во 1998 година, како прва семејна винарија во Македонија, Винаријата Бовин во Неготино постојано расте и достигнува вкупно годишно производство од 1,2 милиони литри вино. Под водство на професионалниот менаџерски тим на Винаријата оваа амбициозна цел беше постигната во 2008 година.

Стратегијата на Бовин водена од квалитетот за таргетирање на високите потрошувачи на домашниот пазар ја плати дивидендата од зголемувањето на извозот за десет пати. Вината Бовин сега се наоѓаат во Европа, Северна Америка, Арика и Азија.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co