Klimaneutraler versand | Gratis ab 99€
100% Zufriedenheit

Филтри

0

Филтри

0

Merlot Luda Mara - Tikves 230

Trockener Rotwein mit tief rubinroter Farbe. Es zeigt raffinierte Traubenaromen, Honig und eine Mischung aus karamellisierten Waldbeeren. Sein harmonisches Aroma resultiert aus dem Gleichgewicht zwischen Säuren, Extrakten und Alkoholgehalt, körperreich, abgerundet mit samtigem Tannin und einem l ...Повеќе...

Merlot Luda Mara - Tikves

Категорија: Црвено вино Код на статијата: 230

Суво црвено вино со црвена рубина боја. Тоа покажува рафинирани ароми на грозје, мед и мешавина од карамелизирани шумски плодови. Неговата хармонична арома произлегува од рамнотежата помеѓу киселините, екстрактите и содржината на алкохол, со полно тело, заокружена со кадифени танини и долга завршница.

0.75 l
2021
13,5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 15,33 €
11,50 €
120 парчиња на лагер
+
4.33333 5 3 Product
  • Produzent
  • Region
  • Опис
  • Garantie
  • Оставете коментар
Карактеристики
Алергени:enthält Sulfite
Увозник:JC’s asset management GmbH&Co.KG
Температура на сервирање
16°C18°C
Комбинација со храна
Јагнешко
Пилешко
Свинско месо
Food jagnje, Food pile, Food svinjetina
16
18

Trockener Rotwein mit tief rubinroter Farbe. Es zeigt raffinierte Traubenaromen, Honig und eine Mischung aus karamellisierten Waldbeeren. Sein harmonisches Aroma resultiert aus dem Gleichgewicht zwischen Säuren, Extrakten und Alkoholgehalt, körperreich, abgerundet mit samtigem Tannin und einem langen Abgang.

Vino rosso secco dal colore rosso rubino intenso. Mostra raffinati aromi di uva, miele e una miscela di frutti di bosco caramellati. Il suo profumo armonico risulta dall'equilibrio tra acidi, estratti e gradazione alcolica, corposo, arrotondato da tannini vellutati e un finale lungo.

Vin rouge sec avec une robe rouge rubis profond. Il montre des arômes raffinés de raisin, de miel et d'un mélange de baies forestières caramélisées. Son arôme harmonieux résulte de l'équilibre entre les acides, les extraits et la teneur en alcool, corsé, arrondi avec des tanins veloutés et une longue finale.

Суво црвено вино со црвена рубина боја. Тоа покажува рафинирани ароми на грозје, мед и мешавина од карамелизирани шумски плодови. Неговата хармонична арома произлегува од рамнотежата помеѓу киселините, екстрактите и содржината на алкохол, со полно тело, заокружена со кадифени танини и долга завршница.

2021
0.75
13,5
149759172
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
1
Weinshop Wängi Europe | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co